برای پیشگیری و کنترل ریزش مو در دوران بارداری تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
زنان باردار مواد غذايي حاوي آهن و روي بيشتر بخورند .
مواد حاوي آهن و روي در تخم مرغ، گوشت قرمز، انواع مغزها و سبزي هاي داراي برگ سبز تيره به وفور ,وجود دارد.
اساس و پایه ی نیاز بافت های بدن مانند مو، ناخن ، پوست و … می باشد و در موادی مانند انواع گوشت ( مرغ ، ماهی و گوشت قرمز ) ، تخم مرغ ، لبنیات و حبوبات به میزان فراوان وجود دارد.
گروه شیر و لبنیات منابع غنی کلسیم و منیزیم و نیز پروتئین هستند.
یکی از راههای درمان ریزش مو مصرف مواد مغذی حاوی ویتامین B زیاد است که در گروه ویتامین های B ، ویتامین B6 و بیوتین اهمیت خاصی دارند.
شامل آلفا- لینولنیک اسید و ایکوزا پنتانوئیک اسید (EPA) است در ماهی های آب سرد مانند روغن سویا و کانولا، جوانه گندم ، روغن گردو ، روغن تخم کتان یا پنبه و روغن ماهی یافت می شود.
شامل اسید لینولئیک و اُمگا- لینولئیک اسید می باشد و در روغن های غیر اشباع گیاهی مانند روغن ذرت، روغن کانولا، روغن سویا، روغن بادام زمینی و روغن آفتابگردان یافت می شوند.
شامل ویتامین E ، ویتامین C ، بتاکاروتن ( پیش ساز ویتامین A که در سیب زمینی شیرین، هویج ، اسفناج پخته، کدو حلوایی ، طالبی ، زرد آلو ، کلم بروکلی ، گریپ فروت قرمز وجود دارد ) ، روی و سلنیوم می باشد.
علت ریزش موها در این دوران به واسطه تغییرات هورمونی در بدن خانم ها و زمان شروع آن معمولا ۲ هفته بعد از زایمان می باشد و اوج ریزش موها در ماه دوم و سوم است که معمولا تا پایان ۶ ماه ادامه می یابد.
میزان ریزش موها در هر کس می تواند متفاوت باشد از ۱۰۰ تار مو تا ۵۰۰ تار مو در روز.
ریزش موها بعد از زایمان امری طبیعی است، اگر بعد از این مدت از شدت ریزش موها کاسته نشد آنگاه می بایست به متخصص پوست و مو مراجعه نمایید.
به واسطه اینکه در دوران بارداری و شیردهی اکثر محلول ها و مکمل های غذایی منع مصرف داشته نمی توان درمانی برای جلوگیری و کاهش محسوس ریزش موها در این دوران تجویز نمود.
معمولا بخش زیادی از موهای ریخته شده در این دوران به مرور زمان جایگزین می شوند و نیازی به درمان نمی باشد.
این نوع ریزش مو به ندرت بیش از ۴ ماه ادامه دارد .
در مقابل اين ريزش ها فقط بايد صبور بود چون روشي براي پيشگيري وجود ندارد،اما كمتر كردن تعداد دفعات شامپو كردن موها يا كمتر سشوار كشيدن آنها ممكن است كمي سرعت ريزش را كم كند.
در طول شش ماه دوم بعد از زايمان معمولا ضخامت موها به انداره قبل از زايمان بر مي گردد اما فرم و بافت آنها ممكن است هيچوقت دقيقا مانند قبل نشود يعني ممكن است موجي تر يا صاف تر،خشك تر يا چرب تر شوند كه همگي احتمالا مربوط به تغغيرات هورموني است كه در بدن مادر رخ داده است.